ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ :
Το Τμήμα παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς παιδιά που νοσηλεύονται σε διάφορες Κλινικές του Νοσοκομείου και σε μεγάλο αριθμό εξωτερικών παιδιών με δερματολογικά νοσήματα.
Το Τμήμα Παιδιατρικής Δερματολογίας παρέχει φροντίδα σε παιδιά μέχρι 14 χρονών με όλους τους τύπους συγγενών και επίκτητων εξανθημάτων και άλλα προβλήματα του δέρματος νυχιών και μαλλιών.

Το Τμήμα είναι το μοναδικό της χώρας με την μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα της παιδιατρικής Δερματολογίας παρέχοντας φροντίδα σε περισσότερο από 4.000 παιδιά ετησίως απ΄όλη τη χώρα. Τα παιδιά παραπέμπονται στο Τμήμα μας από τους παιδίατρους τους ή από δερματολόγους. Υπάρχει στενή συνεργασία με τους ιατρούς άλλων τμημάτων του νοσοκομείου για την σωστή αντιμετώπιση των παιδιών όπως με γιατρούς αλλεργιολόγους, ανοσολόγους, λοιμοξιολόγους, ογκολόγους ρευματολόγους γενετιστές και πλαστικούς χειρουργούς. Εκτελούνται βιοψίες και ειδικές θεραπείες. Mερικά από τα νοσήματα που παρακολουθούμε είναι:
- Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα
- Ακμή
- Αιμαγγειώματα
- Αλωπεκίες
- Ακράτεια χρωστικής
- Γενετικά νοσήματα δέρματος
- Δερματίτιδες εξ επαφής
- Ερπης
- Ιχθυάσεις (όλοι οι τύποι)
- Κνίδωση
- Λεύκη
- Μυκητιάσεις
- Μυρμηγκιές
- Μολυσματική τερμινθος
- Μικροβιακές λοιμώξεις δέρματος
- Μελανοκυτταρικοί  σπίλοι (συγγενείς ή επίκτητοι)
- Νοσήματα ονύχων
- Παρασιτική Κνήφη
- Πομφολυγώδης επιδερμόλυση
- Πομφολυγώδη νοσήματα
- Συστηματικά νοσήματα
- Ψωρίαση

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ - Για να κλείσετε ραντεβού με το Δερματολογικό Τμήμα, καλέστε στα : 210-7467009 ή 210-7467010 ή 15 35.
Για επείγουσες περιπτώσεις, επικοινωνήστε με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ :
- Ατοπική δερματίτιδα: Ανοσολογικοί παράμετροι - Λοιμώξεις
- Γενετικά νοσήματα δέρματος
- Φθειρίαση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ :
Παιδίατροι και Δερματολόγοι, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι εκπαιδεύονται στο Τμήμα για να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα της Παιδιατρικής Δερματολογίας.